Сино вино, ексклузивен новитет на неуморните шпански винари

Кога шест млади бизнисмени го измислиле првото сино вино, не очекувале таков огромен интерес за нивниот производ…   Ви го претставуваме Gik, сино вино од местото Биерсо, на северозапад од …

Сино вино, ексклузивен новитет на неуморните шпански винари Прочитај повеќе

Започна со работа комисијата за проценка на штети од пролетните мразови

Почнувајќи од денеска со работа започна Општинската комисија за проценка на штетите кај земјоделските култури предизвикани од пролетните мразеви. На повикот од градоначалникот и Општина Кавадарци, во предвидениот рок земјоделските …

Започна со работа комисијата за проценка на штети од пролетните мразови Прочитај повеќе