Најславното ликерско вино на светот

Шато икем (chateau d’yquem) се смета за вино што секогаш одново се дегустира. За овие вина се напишани страници и страници, поезија, восхитена проза, сите со восхит, кој го создава …

Најславното ликерско вино на светот Прочитај повеќе

Само две винарии не го исплатиле откупеното грозје

Само две винарски визби не ги исплатиле лозарите целосно за ланската реколта на винско грозје. Вкупниот долг е над 2 милиони евра соопштуват од МЗШВ. Од Државниот инспекторат за земјодлество …

Само две винарии не го исплатиле откупеното грозје Прочитај повеќе

Меѓународна едукација за вино за вработени од повеќе македонски винарии

Здружението „Вина од Македонија“ денеска организира доделување на дипломи на претставници на различни македонски винарии за успешно завршената интернационала програма “Wine and Spirits Education Trust London” – WSET. Едукативната програма …

Меѓународна едукација за вино за вработени од повеќе македонски винарии Прочитај повеќе