Куќата на Касапови во Велес градена со вино

Две куќи, два бисери на велешката архитектура имаат своја невообичаена приказна. Братската куќа, која е покрај реката Вардар е градена со јајца, додека куќата на Касапови е градена со вино. …

Куќата на Касапови во Велес градена со вино Прочитај повеќе