Со „Тера Македоника” „Езимит“ одбележа 25 години постоење

Македонската винарија „Езимит” која годинава одбележува 25 години од постоењето, од неодамна на пазарот пласираше ново вино под името „Тера македоника”. Винаријата е еден од најголемите извозници на вино во …

Со „Тера Македоника” „Езимит“ одбележа 25 години постоење Прочитај повеќе

Се подготвува урнебесната комедија „Викенд на мртовци“

Со урнебесната комедија „Викенд на мртовци“ чија премиера се очекува многу наскоро, продолжува успешната соработка помеѓу Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци и „Мирка Гинова“ од Демир …

Се подготвува урнебесната комедија „Викенд на мртовци“ Прочитај повеќе