Словенија и Хрватска во спор за вино

Покрај многуте соседски спорови кои ги имаат помеѓу себе, словенците и хрватите се „скараа“ и за виното „Теран“. Виното „Теран“ со ознака за извоз е признато како „словенечко вино“ и …

Словенија и Хрватска во спор за вино Прочитај повеќе