Избрани најдобрите млади вина од домашни производители

Виното “кабернесовињон” произведено од Сашко Тасев и “темјаника” од Сашко Андов, освоија гран при за најдобро младо црвено и бело вино, на натпреварот кој го организираше Здружението на винари на …

Избрани најдобрите млади вина од домашни производители Прочитај повеќе

Квалитетот на домашните вина од година во година е се подобар

Домашните производители на вино континуирано го подобруваат квалитетот на својот производ е оценката на здружението на винари на Македонија. Подобрувањето, според експертите се должи на поголемата едуцираност на производителите кои …

Квалитетот на домашните вина од година во година е се подобар Прочитај повеќе