Колкава е важноста на ензимите при производството на вино?

Општо е прифатено дека составот на грозје игра примарна улога во одредувањето на квалитетот на виното. Сепак, повеќето сензорни карактеристики се развиваат преку серија комплексни биохемиски реакции кои се случуваат …

Колкава е важноста на ензимите при производството на вино? Прочитај повеќе