Токај – Цар на виното и вино на царевите

Кога убаво ќе се најадите гулаш, a пред да станете да заиграте чардаш, во Унгарија задолжително треба да наздравите со Токај, вино за кое се вели дека е цар на …

Токај – Цар на виното и вино на царевите Прочитај повеќе