Во чест на Свети Трифун, во Неготино ќе се избира најдобро вино и ракија

Во чест на верскиот празник Свети Трифун кој се смета за заштитник на лозарите и кога симболично започнува закројувањето на лозјата, Неготино ќе избира најдобри вина и ракии од индивидуални …

Во чест на Свети Трифун, во Неготино ќе се избира најдобро вино и ракија Прочитај повеќе