Кавадарци се подготвува за чествувањето на Свети Трифун

И оваа година Општина Кавадарци достојно ќе го одбележи денот на заштитникот на лозарите и овоштарите, Свети Трифун. Во рамките на подготовките за централната прослава на празникот, која и годинава …

Кавадарци се подготвува за чествувањето на Свети Трифун Прочитај повеќе