Ручек за 30 минути: Виножито од пилешко и зеленчук

уѓето често сметаат дека подготвувањето на здрав оброк бара поминување на многу време во кујна.

Овој рецепт ќе ви покаже дека воопшто не е така и дека можете да си зготвите здрав и вкусен оброк само за половина час.

Одличната комбинација од разнобоен зеленчук ќе направи вашето јадење не само да биде вкусно туку и да изгледа одлично.

Состојки:

  • 1 кромид, сечкан на коцки
  • 2 чаши брокула
  • 1 жолта пиперка, исечена на ленти
  • 2 чаши моркови
  • 1 ½ чаши шери домати
  • масло
  • сол и црн пипер
  • мајчина душица
  • лук
  • црвена пипер
  • пилешки гради

Начина на подготовка:

1. Наредете го зеленчукот во тава за печење во форма на виножито. Додадете сол и црн пипер, масло, неколку чешниња лук исечкани на пола и неколку гранчиња мајчина душица.

2. Пилешките гради ставете ги на парче алуминиумска фолија и прелејте ги со маслиново масло. Додадете сол и црн пипер, малку црвена пипер, гранче мајчина душица и лук. Завртете ги од другата страна и повторете ја постапката.

3. Печете сè заедно 30 минути на температура од 200°C.

Превземено од – skopjeinfo.mk