Како настана шампањот

Шампањ се истура на романтична вечера, роденденска прослава, раѓање на дете или на новогодишната ноќ. Но, дали Дом Перињон навистина измислил шампањ или некој друг? Патуваме за Шампањ за да …

Како настана шампањот Прочитај повеќе