Како и сè друго, тука и свинското месо е многу поразлично. Еден период дефинитивно морав да додадам сланина бидејќи немаше маснотии, одлично за сите што не сакаат маснотии.
Па не сум од тоа, свинско месо без маснотии, не ми одговара, иако јадам многу месо по количина
Се чини дека нивните животни ги обучуваат, тие воопшто немаат маснотии, јас не се шегувам
И дури и да имаат свинска маст, различно е, не се топи кога се пече како нашата
Изгледа многу трчаат по падините, здрава храна на ливадите, здрав живот на фармите
Шала на страна, месото е свежо, вкусно, меко, премногу убаво…
Свинското стебло ми е омилено, иако многу различно, вкусот е ист, и еве варијанта што топло ја препорачувам
Состојки од окото
свинско потколеница
3 глави хромид
3 -4 лук кромид
2 црвени пиперки
2 моркови
3 компири
маст
бело вино
сол, црвен пипер, сушен зачин, бел пипер, бука, рузмарин
Постапка
Свинското стебло се пржи во маснотии, без оглед дали е цело парче или сече.
Откако добро ќе испржите од сите страни, свртете се настрана и додадете го хромидот во тавата.
Може да се пржи и во друга тава
Откако хромот е подготвен, додадете моркови, пиперки и компири и пржете.
На крај, додадете зачини, освен рузмарин и бука.
Ставете го целиот зеленчук во плех за печење, ставете ги парчињата месо врз него и прелијте ги со малку вода… Печете на 200, покриени, околу 1 час. Потоа се открива, се додаваат вино и рузмарин и се печат за да се добие убава боја. Местото е попрскано со бука.
Кој не сака дебел човек, нека го прескокне рецептот, ова е само за гурмани
Не ми е многу грижа за месо, туку за потопување, а душата на душата даде за потопување.
Немам хорови, каков црв правиш, убавица
Зачинета, со малку зачинета буковец зачинета на крајот, не осмелувајте се, не се осмелувајте, толку ми е слатко, и нема пудра или нешто друго нездраво
Најновите истражувања сугерираат дека на телото му се потребни овие масти, па можеме да си ги дозволиме кога можеме when
Пријатно!
Превземено од – www.vesnarohrrecepti.com