Нов медал од винска Франција за „Александрија розе“ на ВВ „Тиквеш“

Винарската визба „Тиквеш“ ја продолжи традицијата на освојување медали на најголемиот светски натпревар на розе вина „Le Mondial du Rosé“, што се одржува во Кан, Франција. На годинешното натпреварување, новата …

Нов медал од винска Франција за „Александрија розе“ на ВВ „Тиквеш“ Прочитај повеќе

Студот ги „обра“ лозјата и во Бордо

Невообичаено ниските температури во последната недела од месец април и првата недела од мај нанесоа огромни штети на лозовите насади ширум Европа, вклучувајќи ја и Македонија, но и винска Франција, …

Студот ги „обра“ лозјата и во Бордо Прочитај повеќе