Зошто вината имаат различен мирис?

За да се опише миризливоста на виното се употребуваат различни термини. Најосновниот термин е арома и се однесува на пријатен мирис кај виното за разлика од непријатен мирис кој најчесто …

Зошто вината имаат различен мирис? Прочитај повеќе