Мелничкото „вино на Черчил“

Прочуеното мелничко вино, густо и темно, кое, како што велат познавачите, се издвојува по својата полнота и букетот од специфична арома, било омилениот пијалак на славниот британски државник Винстон Черчил. …

Мелничкото „вино на Черчил“ Прочитај повеќе