Валандовчанец промовира македонско вино во светот

Валандовчанецот Даниел Глигоров, кој живее и работи во Германија, го промовира македонското вино во светот. Според него, иднината на македонското винарство е токму во црвеното вино од сортата кратошија. Кратошијата …

Валандовчанец промовира македонско вино во светот Прочитај повеќе