Просеко и УНЕСКО

Статусот беше доделен за пејзажот „карактеризиран со ридови„ хогбек “, цигалиони – мали парцели лози на тесните тревни тераси – шуми, мали села и обработливо земјиште“, според УНЕСКО. „Со векови, …

Просеко и УНЕСКО Прочитај повеќе