Италијa пред и пост-KОВИД

Чекајќи за вистинскиот рестарт и надежта за враќање на потрошувачката, во Италија и остатокот од светот, да се анализира моментот кога доживуваат компаниите за вино, а 2020 година сепак да …

Италијa пред и пост-KОВИД Прочитај повеќе

Француската винска индустрија и корона

По првичните најави за „ исклучителна [владина] поддршка за винската индустрија “ на 11 мај, Кристин Лалу, претседател на организацијата лозари на лозарите „Санцер“ беше очајна: „ Немам ништо солидно да им кажам …

Француската винска индустрија и корона Прочитај повеќе