Нашата винска УНЕСКО приказна

Слатките десертни вина од регионот Токај во Унгарија се препознатлив белег на овој крај каде во далечно минато постоеле вулкани, дури и море, со оглед на присуството на школки во …

Нашата винска УНЕСКО приказна Прочитај повеќе

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија

Мали винарници кои произведуваат органско вино и развиваат вински туризам, се иднината на винскиот сектор во Тиквешкиот регион Виното е божји пијалак затоа што е по мерка на човекот. Се …

Да ја градиме новата винска приказна од Македонија Прочитај повеќе