8000 години стара приказна

Грузија произведува вино скоро уште од раѓањето на цивилизацијата. Археолозите датирале од грузиското винарство до 6-ти милениум, п.н.е. (пред повеќе од 8000 години). Во многу случаи, виното произведено во Грузија денес следи …

8000 години стара приказна Прочитај повеќе

Здравје и црвено вино

Потрошувачката на црвено вино во умереност може да биде корисна за дигестивниот тракт бидејќи го зголемува бројот на различни видови корисни бактерии кои живеат таму, велат научниците од лондонскиот колеџ …

Здравје и црвено вино Прочитај повеќе