Свето вино од манастирските бочви на Хиландар

Манастирот Хиландар освен што повеќе од еден милениум е најголемото светилиште на српскиот народ, речиси исто толку време е производител на врвно вино произведено од грозјето на манастирските лозја. Манастирот …

Свето вино од манастирските бочви на Хиландар Прочитај повеќе