Вршац, српската винска престолнина

Уште од римско време потекнуваат лозовите насади помеѓу Вршачка планина и банатската рамнина, местото каде што и ден денес се прават најквалитетните и најпрефинетите вина во Србија. Покрај тоа што …

Вршац, српската винска престолнина Прочитај повеќе