Најпознатиот вински монах, Дом Перињон

За шампањот секогаш се зборува многу. Од друга страна, малку се говори за калуѓерот Дом Перињон, кој бил одговорен за рецептурата на овој планетарен пијалак, иако има документи што ја …

Најпознатиот вински монах, Дом Перињон Прочитај повеќе