За велигденската трпеза подгответе јагнешко во комбинација со Мерлот на ВВМ „Гоце Делчев“

Јагнешко месо го зазема главното место на трпезата за Велигден, а за да биде поразновидна и побогата, пригответе еден од следниве два рецепти кои сигурно ќе ги воодушеват сите членови …

За велигденската трпеза подгответе јагнешко во комбинација со Мерлот на ВВМ „Гоце Делчев“ Прочитај повеќе

Винариите имат уште 2 недели да ја исплатат третата рата од откупеното грозје

Винарските визби главно се придржуваат до законските рокови за исплата на ратите за откупеното грозје. До 30 април треба да ја исплтатат и последната трета рата од 40 проценти што …

Винариите имат уште 2 недели да ја исплатат третата рата од откупеното грозје Прочитај повеќе