Русија забрани увоз на црногорските вина „Плантаже“

Руската служба Роспотребнадзор забрани увоз на црногорски вина „Плантажe“, бидејќи во нив се пронајдени содржини на пестициди и пластика. Федералната служба за надзор откри оваа година 24 партии на алкохолни …

Русија забрани увоз на црногорските вина „Плантаже“ Прочитај повеќе