Нема крај на винскиот спор помеѓу Словенија и Хрватска

Спорот помеѓу Хрватска и Словенија за користењето на терминот Теран, за кој што и претходно пишувавме, продолжува. Сега, Словенија ќе ја тужи Европската Унија затоа што и дозволила на Хрватска да …

Нема крај на винскиот спор помеѓу Словенија и Хрватска Прочитај повеќе