Започна годинешната берба во Тиквешијата

Почна бербата на трпезното грозје во Тиквешко, a цената за килограм „кардинал“ на градскиот пазар во Кавадарци е 50 до 60 денари. – Лозарите се задоволни. Сепак, родот е намален …

Започна годинешната берба во Тиквешијата Прочитај повеќе