Климатските промени го намалуваат произвдството на вино

Глобалната побарувачка на вино го надмина производството, а според прелиминарните индикации, главен виновник за оваа состајба е глобалното затоплување. Си-Ен-Ен објавил сторија дека светската побарувачка за вино продолжува да се …

Климатските промени го намалуваат произвдството на вино Прочитај повеќе