Италија произведува најмногу, а американците се рекордери во пиење пенливи вина

Три земји доминираат во производството на пенливо вино во Европа. Очекувано, тоа се Италија, Франција и Шпанија. Како традиционални дестинации за вино, тие флашираа 734 милиони литри со вкупно производство …

Италија произведува најмногу, а американците се рекордери во пиење пенливи вина Прочитај повеќе