Прочка е, да си простиме…

Прочка претставува голем празник за македонскиот народ и со него се поврзани голем број обичаи и верувања. Очигледно е дека проштевањето е обичај востановен под влијание на црквата, додека огновите, …

Прочка е, да си простиме… Прочитај повеќе

Шампанско – Вино за празник

Празниците што доаѓаат се време за шампањско, за оние пенливи вина со фасцинантни меурчиња. Шампањското се пие, се обожава, се воспева… за него пишувале и зборувале многу големи имиња на …

Шампанско – Вино за празник Прочитај повеќе