Што е вино и од каде потекнува?

За разлика од кафето, кое е направено од печено семе, пивото, кое главно е резултат на ферментација на житарки, чајот добиен од лисјата на растенијата, е вино направено од овошје. Ова …

Што е вино и од каде потекнува? Прочитај повеќе