Напијте се вино од најстарата лоза во светот

Во Словенија, поточно во градот Марибор, се наоѓа најстарата винова лоза на светот. И тоа не е туристички трик на итрите словенци, туку факт од Гинисовата книга на рекорди. Виновата …

Напијте се вино од најстарата лоза во светот Прочитај повеќе