Од патриотизам, русите почнаа да пијат вино

Не многу одамна виното во Русија се сметаше во суштина како скап увозен производ, сепак поради тензиите меѓу Москва и Западот потрошувачката на вино во Русија се претвори во чин …

Од патриотизам, русите почнаа да пијат вино Прочитај повеќе

Се подготвува јубилејниот, 10ти Виноскоп

Од 28 септември до 02 октомври во центарот на Скопје, традиционално ќе се одржи фестивалот кој ги слави виното и музиката- Вино Скоп 2016. Десет години, градот Скопје секоја есен …

Се подготвува јубилејниот, 10ти Виноскоп Прочитај повеќе