Време е за ново вино

Завршува и втората седмица од септември. И покрај временските (не)прилики гроздоберот е во полн ек. Една голема флота љубители на домашното вино секојдневно пловат низ лозјата во потрага по зрело грозје. Нивниот …

Време е за ново вино Прочитај повеќе