Позната програмата за годинашното издание на Виноскоп 2016

Уште една недела не дели од почетокот на реномираниот вински фестивал, Вино Скоп 2016. Локацијата е традиционално на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје, онаму каде што фестивалот започна пред десет …

Позната програмата за годинашното издание на Виноскоп 2016 Прочитај повеќе

Машини гроздоберачки ги менуваат сезонските берачи

Хроничниот проблем за време на гроздоберот на недостиг од гроздоберачи постепено и успешно се надминува со машините гроздоберачки, кои во Македонија ги има пет и тоа во лозарските региони Кавадарци, …

Машини гроздоберачки ги менуваат сезонските берачи Прочитај повеќе