Субвенции од 3 денари за секој откупен килограм винско грозје

Субвенции од три денари по килограм откупено винско грозје во 2016 година, за количини кои се над 60 проценти, но не повеќе од 130 отсто во споредба со ланските откупени …

Субвенции од 3 денари за секој откупен килограм винско грозје Прочитај повеќе

Во кралската винарија годинава повторно ќе се произведе врвно вино

По пауза од четири години, повторно се откупува грозје и ќе се прави вино во најстарата винарска визба на Балканот, своевремено изградена од кралот Александар Први Караѓорѓевиќ. Инвестираа двајца партнери, …

Во кралската винарија годинава повторно ќе се произведе врвно вино Прочитај повеќе