Бронзените кратери за вино од Македонија

Бронзеното време е праисториски период којшто следеше по Каменото доба и му претходеше на Железното време, кога благодарение на откритието на металургијата, човекот за првпат започнал да изработува оружја и …

Бронзените кратери за вино од Македонија Прочитај повеќе