Француска традиција во велешкото село Сујаклари

Beaujolais Nouveau традиционално се одбележува во Франција со огномет, музика и фестивали, но истата традиција веќе 15 години се случува и на едно ритче во селото Сујаклари, Велешко. Повеќедецениската француска …

Француска традиција во велешкото село Сујаклари Прочитај повеќе