Што означуваат DOC и DOCG на италијанските вина?

Ако некогаш сте имале прилика да пробате италијанско вино, сигурно на шишето сте забележале некакви чудни ознаки, а со мало истражување истите ќе ги најдете и на секое друго шише …

Што означуваат DOC и DOCG на италијанските вина? Прочитај повеќе