Основано здружението „Тиквешки семејни винарии“

Здружение на семејни винарници е формирано во Тиквешко. На основачкото собрание беа присутни триесетина претставници на фамилијарни винарници, а интерес има и кај други, најмалку десетина. Станува збор за мали …

Основано здружението „Тиквешки семејни винарии“ Прочитај повеќе