Пино де Шарант, слатката гордост на француски Шарант

Алкохолниот пијалок наречен Pineau des Charentes, во суштина, е слатко збогатено виното, кое се произведува само во еден регион на Франција – во провинцијата Шарант. Грозјето за него се одгледуваат …

Пино де Шарант, слатката гордост на француски Шарант Прочитај повеќе