Турција, земја со фантастична кујна и непрепознатливи вина

Турската кујна има долга историја и во голема мера претставува наследство од отоманската кујна, која што може да биде опишана како соединување и прочистување на централно-азиските, блискоисточните, средоземноморските и балканските …

Турција, земја со фантастична кујна и непрепознатливи вина Прочитај повеќе