Селско месо – гастрономско уживање со добро црно вино

Јадење од балканските простори кое се јаде во сите сезони, но сепак најдобро е кога е постудено надвор,  имајќи пред вид дека има неколку видови различно месо. А ако се додаде …

Селско месо – гастрономско уживање со добро црно вино Прочитај повеќе

Ритуално вино – вино на мојата младост

Немилосрдноста на името и името на виното Ритожнојџан потекнува од селото Ритожној. Постојат повеќе или помалку ветровити приказни кои кружат меѓу луѓето за создавање на името Ритожној. Една од приказните вели …

Ритуално вино – вино на мојата младост Прочитај повеќе