Дали црвеното вино е поздраво од белото?

Секогаш е вкусно, ароматично уживање, а посебно е обожавано за време на зимскиот период. Обично кога зборуваме за овој пијалак, прва асоцијација ни е користа за здравјето на срцето, секако …

Дали црвеното вино е поздраво од белото? Прочитај повеќе

Прилепчани прават домашно вино за душа и за свој мерак преку домашни, тајни рецепти

Есента е работна, а зимата, пролетта и летото се за уживање во доброто старо домашно вино. Прилепчани имаат вековна традиција за која знаат големите производители, кавадарчани и неготинчани, наесен од …

Прилепчани прават домашно вино за душа и за свој мерак преку домашни, тајни рецепти Прочитај повеќе