Дознајте за процентот на алкохол

Ниту мажите ниту жените не смеат да надминуваат 14 единици неделно. Правилото „14 единици неделно“ вели:  – 14 кратки духови 0,25 ml, со процент алкохол од 37,5%; – 7 големи пива (пинови, …

Дознајте за процентот на алкохол Прочитај повеќе

Промената на климата има влијание во квалитетот на шампањот

Индустријата за шампањ се чини дека е доста погодена од оваа приказна. Ако се прашувате како, следува анализа. Зголемувањето на температурите и претходните жетви во реномираниот вински регион произведуваат грозје со …

Промената на климата има влијание во квалитетот на шампањот Прочитај повеќе