Рукола салата со грозје

Руколата е една здрава тревка која премногу ја сакам. Таа е природен лек и одлична салата. Оваа медитеранска зелена билка припаѓа на фамилијата на брокулата, зелката и кељот. Има многу …

Рукола салата со грозје Прочитај повеќе

8 нови правила за вкусно комбинирање на храната и вино

Пред да послужите какво било вино, запаметете дека мора да биде соодветно разладено. Така, црните и тешки вина се сервираат разладени на температура од 18 степени, а црвените вина со …

8 нови правила за вкусно комбинирање на храната и вино Прочитај повеќе