Дегустација на вино

Дегустацијата на виното претставува сетилно испитување и евалуација на виното. Притоа се користат сетилото за вид, сетилото за мирис и сетилото за вкус. Професионалните дегустатори користат формална терминологија за да …

Дегустација на вино Прочитај повеќе

Винаријата Тиквеш

Винаријата „Тиквеш“ е основана во 1885 година во регион со вековна винарска традиција, благословена со совршени природни услови, топли и страствени луѓе и жива, автентична култура. Отсекогаш сме имале огромна …

Винаријата Тиквеш Прочитај повеќе