Производство на црвено вино во домашни услови

Производството на црвено вино во домашни услови треба да биде изведено по одредена процедура и редослед како би седобил квалитетен производ. За производство на квалитетно вино многу е битна и …

Производство на црвено вино во домашни услови Прочитај повеќе

Кој смее да продава Македонски вина?

Кавга на саемот на виното во Диселдорф, Германија меѓу македонските и грчките трговци. Кој смее да продава „македонски вина“? Грците, Македонците или дури и Бугарите? Мислењата се спротивставени, пишува Костас …

Кој смее да продава Македонски вина? Прочитај повеќе