НАМАЛЕНО СВЕТСКОТО ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО ЗА 10 ОТСТО ПОРАДИ ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ

Мразот и сушата, особено во трите главни земји производители на вино Италија, Шпанија и Франција, се причина за намалување на производството за 10 отсто оваа година, покажуваат податоците на Меѓународната …

НАМАЛЕНО СВЕТСКОТО ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО ЗА 10 ОТСТО ПОРАДИ ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ Прочитај повеќе

Kина ќе биде втор најголем пазар за вино во следните три години

Извозот на македонски вина во Кина почнува полека да се зголемува во последниве неколку години, но се уште е на многу ниско ниво. Во 2018 година во Кина се продадени …

Kина ќе биде втор најголем пазар за вино во следните три години Прочитај повеќе